Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

Sairaala nro 8 valmiina palvelemaan olympialaisiin tulevia kilpailijoita ja kisavieraita

Sotšissa Venäjällä sijaitsevan Krasnaja Poljanan sairaalan (Sotšin kaupunginsairaalan nro 8) historia ulottuu yli sadan vuoden taakse. Tuolloin sairaala oli pieni ja vaatimaton ja sen päätehtävä oli hivutustaudin korva- ja kurkkuoireiden hoitaminen. Ajan myötä sairaalan toiminta on kehittynyt pitkin harppauksin. Siitä on kasvanut useisiin lääketieteen alueisiin erikoistunut hoitolaitos, jonka ominta aluetta ovat muun muassa leikkaukset, neurologia ja kuntoutushoidot. Tänä päivänä sairaalan hoidon ja varustelun taso on niin korkea ja monipuolinen, että se palvelee tarvittaessa myös Sotšissa vuonna 2014 järjestettävien talviolympialaisten ja talviparalympialaisten osanottajia ja kisavieraita.

Vuosina 2009–2011 sairaala rakennettiin kokonaan uudestaan. Suomalainen Merivaara-yhtiö osallistui aktiivisesti kunnostusprojektiin voitettuaan leikkauspöytien ja leikkaus- ja tutkimusvalaisimien sekä potilashuoneiden, naistentautien osaston ja tutkimushuoneiden kalusteiden tarjouskilpailut. Nykyisin sairaala nro 8 on monipuolinen hoitolaitos. Sairaalaosastojen lisäksi siellä on myös avohoito-osasto, jossa on 12 paikan päiväkirurginen klinikka. Sairaalassa on myös oma laboratorio, joka palvelee hoitavia lääkäreitä sairauksien diagnosoinnissa. Potilaat voivat saada laadukasta hoitoa ja fysioterapeuttisia palveluita, mutta heidän ei tarvitse jäädä sairaalaan yöksi.

Sairaalassa on haluttu kiinnittää huomiota varsinkin potilaiden turvallisuuteen ja mukavuuteen, joten hoitolaitteiden ja -kalusteiden valintaan paneuduttiin erityisen huolellisesti. Sairaalassa on yhden ja kahden hengen potilashuoneita, ja ne on varustettu Merivaaran käytännöllisillä ja kestävillä Futura Plus ‑sängyillä. Tähän valintaan vaikuttivat ratkaisevasti muun muassa ergonomiset tekijät ja tuotteen pitkä elinkaari. Sängyn säätömahdollisuudet helpottavat hoitotoimenpiteiden tekemistä, mikä osaltaan varmistaa potilaan hyvinvoinnin ja nopean kuntoutumisen.

Leikkaussaleihin asennettiin Merivaaran monitoimiset leikkauspöydät ja -valaisimet. Sairaalassa tehdään paljon avoleikkauksia, laparoskooppisia mini-invasiivisia leikkauksia sekä diagnostisia vatsaontelon tähystyksiä.

Kaupunginsairaalan nro 8 yhteyteen on järjestetty kuntoutuskeskus, jotta potilaiden toipuminen olisi nopeaa ja täydellistä.

"Voitteko kuvitella parempaa paikkaa sairaudesta toipumiseen kuin merenrannan läheisyydessä sijaitseva sairaala paikassa, jossa vallitsee kuitenkin vuoristoilmasto? Alueen luonnonolojen tarjoamia runsaita mahdollisuuksia ja nykyajan lääketieteen saavutuksia hyödyntämällä asiantuntijamme ovat kehittäneet kattavan ohjelman sellaisten potilaiden hoitamiseen, joilla on luusto- ja lihassairauksia, sydän- ja verisuonisairauksia, ruoansulatuselimistön, hengityselinten ja hermoston sairauksia tai jotka ovat toipumassa vammoista ja leikkauksista", kertoo ylilääkäri Marina Augustovna Vartazarian tyytyväisenä.

Sairaala on siis valmis vastaanottamaan, kaupungin asukkaiden lisäksi, Sotšin vuoden 2014 olympialaisiin saapuvat urheilijat ja kisavieraat ja tarjoamaan heille hyvää hoitoa erinomaisten lääkinnällisten valmiuksiensa ja osaavan henkilökuntansa ansiosta.

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Hyväksyt käyttöehtomme jatkaessasi sivuston käyttöä.

Lue lisää