Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

Tiedot

15. marraskuuta 2013

Merivaara tuo uuden ohjausjärjestelmän leikkaussaleihin

Merivaara tuo markkinoille uuden edistyksellisen version leikkaussalin integroidusta ohjausjärjestelmästä. OpenOR™ over IP on Suomessa ensimmäinen saliohjausjärjestelmä, joka hyödyntää uusinta lääkinnälliseen käyttöön hyväksyttyä tiedonsiirtoteknologiaa. Siten se pystyy tarjoamaan viiveettömän kuvansiirron leikkaussalissa ja sen ulkopuolelle. Modulaarisuutensa ja avoimen arkkitehtuurinsa ansiosta OpenOR tuo myös kustannussäästöjä terveydenhuollon palveluntarjoajille. Meilahden tornisairaala, joka on osa Helsingin yliopistollista keskussairaalaa (Hyks), on ensimmäisiä uuden järjestelmän käyttöönottajia.

Videokuvaa käytetään nykyään suuressa osassa kirurgisista toimenpiteistä. Korkealaatuisen kuvan välitys leikkaussalin henkilökunnalle tai vaikkapa salin ulkopuolella olevalle konsultoivalle kirurgille on siten tärkeää. Merivaaran ohjausjärjestelmän valokuituteknologialla voidaan HD-videokuvaa siirtää viiveettömästi ja muuttumattomana. Se tukee myös muita kehittyneitä kuvaformaatteja ja toiminnallisuuksia kuten 3D, 4K ja 8M sekä PiP ja PaP. OpenOR:n dynaamisen käyttöliittymän avulla leikkaustiimi voi helposti hallita, editoida ja taltioida kuva- ja videomateriaalia useista eri lähteistä kosketusnäytön kautta sekä konsultoida ja kouluttaa etänä reaaliajassa.

Uusien järjestelmien käyttöönotto vaatii usein suuria investointeja.  Avoimen arkkitehtuurin ansiosta OpenOR-järjestelmä voidaan integroida sairaalan käytössä oleviin laitteisiin ja tietojärjestelmiin, mikä vähentää tarvetta lisäinvestointeihin. Sairaala voi valita haluamansa laitteet ja päivittää laitekantansa asteittain. Uuden kuitupohjaisen järjestelmän myötä liikuteltavia kuvantamis- ja tähystyslaitteita voidaan käyttää tehokkaammin. Niiden siirtäminen salista toiseen helpottuu, kun kaapelit ja pistokkeet ovat laitteesta riippumatta aina samat ja uusi OpenOR over IP tunnistaa automaattisesti siihen kytketyt laitteet.

“Tietoteknisten laitteiden käyttö leikkaussaleissa lisääntyy kovaa vauhtia. Monimutkaisen teknologian integrointi auttaa paitsi leikkaussalitiimiä saamaan enemmän hyötyä näistä laitteista myös sairaaloita säästämään kustannuksia”, kertoo Merivaaran INTEGRA-liiketoiminnasta vastaava johtaja Pasi Kankaanpää.

Yleisestä taloudellisesta tilanteesta huolimatta kansainväliset terveysteknologiamarkkinat ovat edelleen kasvussa. Suomessa on lukuisia innovatiivisia alan yrityksiä. Tekemällä yhteistyötä keskenään tai ulkomaisten yritysten kanssa ne pystyvät vahvistamaan asemiaan myös maailmanlaajuisilla markkinoilla.

”OpenOR on kehitetty Suomessa. Uudessa versiossa hyödynnämme myös ulkomaisen yhteistyökumppanin kehittämää teknologiaa. Nyt voimme tuoda markkinoille ensimmäisenä saliohjausjärjestelmän, jossa sekä laitteistojen ohjausyksikkö että tiedonsiirtoteknologia ovat lääkinnälliseen käyttöön hyväksyttyjä ”, Kankaanpää jatkaa.

Uusi OpenOR-järjestelmä otetaan pian käyttöön Hyksiin kuuluvassa Meilahden tornisairaalassa. Järjestelmä asennetaan useaan leikkaussaliin vaiheittain vuosien 2014 ja 2015 aikana.

Ensimmäinen versio OpenOR-järjestelmästä lanseerattiin vuosi sitten. Hyvän vastaanoton saanutta järjestelmää käytetään jo lukuisissa sairaaloissa Suomessa ja ulkomailla. OpenOR on osa Merivaaran INTEGRA-palvelukokonaisuutta.

Merivaara esittelee uuden järjestelmänsä kansainväliselle yleisölle Saksassa 20.–23.11. pidettävillä Medica-messuilla.

Lisätietoja:

Josefin Hoviniemi, Markkinointi- ja viestintäjohtaja, Merivaara Oy
Puh: 040 680 3993, josefin.hoviniemi@merivaara.com

Tähän liittyvät tuotteet

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Hyväksyt käyttöehtomme jatkaessasi sivuston käyttöä.

Lue lisää