Unohtuiko salasana? Napsauta tästä.

Tiedot

30. marraskuuta 2012

Merivaaran integroitu ohjausjärjestelmä parantaa leikkaussalityön sujuvuutta

Leikkaussalin useiden laitteiden ja kuvantamisen hallinta vie aikaa tärkeältä potilashoidolta. Suomalaisen Merivaara Oy:n saliohjausjärjestelmä yhdistää leikkaussalin teknisten apuvälineiden ohjaustoiminnot, kuten kuva- ja videohallinnan, leikkauspöydän ja leikkaussalivalaistuksen säädöt sekä etäkonsultaatiotoiminnon yhden selkeän hallintajärjestelmän alle. Kosketusnäytön avulla toimiva käyttöliittymä on helposti omaksuttavissa. Ohjausjärjestelmä perustuu avoimeen arkkitehtuuriin, joka antaa hoitohenkilökunnalle vapauden valita heitä parhaiten palvelevat toiminnot ja laitteet ohjausjärjestelmän piiriin. Terveyspalvelujen tuottajat pystyvät lisäämään työnkulkunsa sujuvuutta ja tehokkuutta olennaisesti. 

Merivaara INTEGRA™ on uusi mullistava konsepti, jonka avulla leikkaussalin toiminnot voidaan yhdistää toiminnalliseksi kokonaisuudeksi. Konseptin ydin on OpenOR™ -saliohjausjärjestelmä, jonka avulla leikkaussalitiimi voi esimerkiksi helposti hallita, editoida ja taltioida kuva- ja videomateriaalia useista eri lähteistä kosketusnäytön kautta. Yksinkertainen käyttöliittymä ei vaadi erityisosaamista, vaan se toimii selkeillä symboleilla sekä, useilla kielillä, mm. suomen, ruotsin ja venäjän kielellä.

Saliohjausjärjestelmä perustuu avoimeen arkkitehtuuriin: siihen voi periaatteessa liittää minkä tahansa laitevalmistajan tuotteita, ja se on vaivattomasti yhdistettävissä olemassa oleviin laitteistoihin. Ensimmäiset käyttäjäkokemukset ovat olleet varsin innostuneita:

"Olemme testanneet uutta systeemiä nyt pari viikkoa ja olleet ilahtuneita sen helppokäyttöisyydestä. Merivaaran asiantuntijatiimi asensi sen käyttövalmiiksi päivässä, ja henkilökuntamme oli valmis sen käyttöönottoon vain tunnin koulutuksen jälkeen. Kuvatoiston laatu on erinomainen, myös tähystysleikkauksissa," Päijät-Hämeen keskussairaalan gastroenterologisen kirurgian erikoislääkäri, ylilääkäri Jyrki Kössi kertoo.

OpenOR soveltuu hyvin myös reaaliaikaiseen etäkonsultaatioon. Näin ollen se edistää telelääketieteen hyödyntämistä ja kehittää osaltaan korkeatasoisen lääketieteen opetusta.

"Etäkonsultaatio on toimintona todella hyödyllinen. Kirurgit, etenkin aloittelevat, tarvitsevat leikkauksen aikana usein kollegan mielipidettä. Tämän uuden työkalun avulla saamme välittömän audiovisuaalisen yhteyden tarvitsemaamme henkilöön, istuipa hän sitten toisessa huoneessa tai vaikka toisessa kaupungissa. Tämä nopeuttaa työnkulkuamme huomattavasti ja nostaa myös potilasturvallisuustasoa," ylilääkäri Kössi jatkaa.

Merivaara INTEGRA, sisältäen saliohjausjärjestelmän ja täydennettynä tarvittaessa myös muilla laitteilla - kuten leikkaussalipöydillä ja -valaisimilla - voidaan kustannustehokkaasti räätälöidä kaiken kokoisiin kirurgisiin toimenpidetiloihin.

 

Tähän liittyvät tuotteet

TIETOSUOJASELOSTE JA EVÄSTEET

Tällä sivustolla käytetään evästeitä. Hyväksyt käyttöehtomme jatkaessasi sivuston käyttöä.

Lue lisää